so happy!

är så glad idag så det är inte sant! :) En fredag brukar ju innebära en lektion hem och gå med hundarna sova några timmar och sedan ut med hundarna igen ... ungefär! Men inte idag! Pappa slutade tidigare idag .. så vi plockade på oss lite fika och drog iväg ut i skogen! Härligt, fast det blåste och va lite små kallt! Men vad gör det?

vi tog ut hundarna så de fick springa av sig det värsta och sedan gav vi oss ut och la tre spår! Pappa gick åt Axa, Mamma åt Enzo och jag gick åt Totte! Vilket blev med bravur ... Enzo är som alltid lite flamsig i spåret, men idag satte han igång och jobbade med nosen direkt! Underbart att se! :) Han fick vara offer för att gå först ... Axa var näst på tur, och hon tuffade iväg i kärnan direkt ... höll nästan på att svimma men så var det! Och spårade riktigt bra, lite snurrigt på slutet men hon blev dock trött! :)

Totte fick ett på 200-300 meter, en spetsvinkel ... men annars väldigt lätt! Men han tappade bort sig i vinkeln ... och var väldigt virrig i början av spåret och gick över första apporten .... men sansade sig efter några meter och tuffade på rätt spår ... :) Kan inte påstå något annat än att jag är nöjd över trollen idag! :) 

Nu ligger de på soffan och sover efter en omgång mat! Ha en trevligt Fredag där ute! :)


nu!

det har hänt ganska mycket de senaste dagarna, så har inte orkat skriva något... tyvärr är det nog heller inget vettigt!

Men iallafall i fredags förra veckan var vi i söderköping och kollade på innebandy, bror och hans lag skulle spela, vilket slutade med vinst vilket är väldigt kul! Sen lördagen tog vi det bara lugnt, städade och långpromenad med hundarna! Söndag i all ära åkte vi till farmor och farfar, fick lite mat och så skulle vi se lite ishockey ... Hundarna skötte sig jätte bra, iallafall Axa som till slut la sig ner och somnade! :) 

Sen fick vi ju ett återfall eller vad ska vi säga ... Snö ett par cm, som nu är borta lika fort som det kom, men nu är det nästan helt snöfritt ute! vilket också innebär att pappa och jag funderar på att åka ut i skogen på söndag och kolla hur det ser ut, om man kanske kan lägga några korta spår åt stollarna, för det är vad de är just nu ...

lördagen går åt att rasta hundar och kolla på innebandy igen ... måste ju stötta lagen så de kanske får en vinst till! Ja .. idag då, torsdag ... projektarbetsdag på skolan, känner inte alls för att gå dit ... kan ju göra mitt arbete lika bra hemmifrån! Anledningen till dessa dagar är ju Alla andra klasser som kör projekt som inte har haft det på schemat som vi har haft! Jaja ... kanske går upp en stund sen! Ska dock försöka få så mycket som möjligt gjort innan jag går iväg! :)


sa jag vår? menade nog vinter ...

Ja, vad ska man säga?? Just som man hade fått förhoppningar om att få komma ut i skogen och börja spåra igen så snöar det -.- Fick panik imorse när vi klev upp, Axa var något konfunderad när vi gick första rundan .... nu ligger de och "sover" för att slippa tanken på att gå ut!
Jag har fått för mig att jag ska ha en tatuering som ett minne av Axa när hon går vidare ... har hittat bilden som jag ska använda mig av! Där hon riktigt visar sin "blåsta" sida ;p ... eller kanske inte ska va så taskig, men det är ändå hennes riktiga lyckliga jag! :D
Åå får jag jobb nu så ska jag göra denna i höst! :) Hoppas hoppas!
nej nu ska jag nog ta och göra mig iordning och börja fundera på att ta mig till skolan, blir full "vinter" mundering ... Men så får det vara! :) Ha det bra tills vi hörs igen!

början till vår!

Det är inte ofta det händer, men det inträffar iallafall ... de dagar då allt kör ihop sig och man ska lösa det med promenad för tre hundar istället för en som det ska vara för min del! Men det är så komiskt, Jag är ännu den ändå som har kommit så långt att jag kan gå med alla tre utan några större problem! Det är som att gå med en hund, och vid hundmöten kommer vi undan från vägen och leker lite och kastar lite godis så är de andra hundarna gömda sen länge! Men iallafall ... förstår inte en liten nätt tjej som jag, blir man så chockad när man kommer och går med tre hundar?! 

Höll på att garva ihjäl mig igår ... pappa och jag tog hundarna och gick bort till netto, han skulle handla lite, så jag tog hundarna och gick en liten runda bara för att slippa att stå stilla! Trodde fasen vissa bilar skulle köra av vägen! thihiihi! :) .

Nu börjar det likna vår här tycker jag! Cyklade för första gången till skolan igår UTAN att slå ihjäl mig! Snön försvinner väldigt fort nu med, så laddar för några spår här snart! Känns så sjukt underbart! :) Idag när vi vaknade så var det visserligen -7grader, men solen lyser och det kryper sakta men säkert mot plusgrader! Så det blir nog en ganska bra dag iallafall!
Nej nu ska jag fortsätta plugga till mitt prov i Internationell ekonomi! Wish me luck!

New!

Ibland är hon bara sååå underbar ... jag har faktiskt börjat få till det här med att möta hundar, känns så otroligt bra, men vi har ändå en bra bit på väg. Då vi fortfarande inte kan ge f*n i, ursäkta, vissa hundar! Fast dessa har då uppträtt sig väldigt illa mot henne, men vi jobbar på det ...
Har haft med mig klickern på några promenader och en näve godis ... har vi sett en hund så har jag klickat och godis, nästa gång tittade hon automatiskt upp på mig så klick och godis! Bara detta har gjort att hon tittar på hunden vi ser och sen tittar mig! Är det "fel" hund man möter så går vi åt sidan och kastar ltie godis på marken och latjar lite så hon glömmer vad som går förbi oss ... Funkar riktigt bra! :) 

gick upp i vibjörnsparken nu och såg att de såg ganska bra ut i i dungen, kanske ska jag ge mig på och lägga ett superkort spår åt Axa imorgon och se vad som händer! Lite sugen är jag allt, har ju studiedag imorgon med...
åå längtar till sommaren!

Ny vecka nya bekymmer?

Det känns lite som så just nu! Ena dagen flippar Axa totalt och är väääldigt låg, och andra dagar är hur underbar som helst! Känns så sjukt ...

MEN nu är nog fasen våren här .. det är så underbart väder ute nu, i helgen så var det runt 8+ mitt på dagen .. det märks på snön nu! Heeelt underbaaaaart! :) Tror nog hundarna börjar få lite vår känslor nu med, eller ja ... jag inbillar mig att det är Axa som ska börja löpa här snart .. men de vanligaste tecknen har inte börjat dyka upp ännu ... märker på henne endå att det är något på G, bland annat att hon är hungrig konstant! Jag som vill ha ner henne lite i vikt ... kämpar som bara attan att hon inte ska äta totte och enzos mat! Men är inte tillräkligt snabb alltid ... ner 1kg och upp 2kg!

Promenaderna har blivit fler och längre framför allt .. jag känner att jag orkar mer nu när jag inte har den där ständiga värken i rygg/nacke ... är helt färdig hos sjukgymnasten med nu ... känns så underbart! Nu måste jag dock igång och börja träna lite mer än vad jag har gjort ;p

men tanken är att ut och springa ... vilken jag har räknat med att Axa ev. ska kunna följa med ... även de små några gånger! Det är mitt mål för våren! :)


RSS 2.0